I korthet:

  • Bitcoin (BTC) mötte massivt motstånd när det försökte bryta 7 300 $.
  • Samtidigt har dess handelsvolym sjunkit tillsammans med sin dominans på kryptomarknaderna.

I vår analys av Bitcoin (BTC) för några timmar sedan, var vi försiktiga optimistiska att kungen av krypto var på en långsam och anspänd resa mot 8 000 dollar. Vi identifierade också några supportzoner som inkluderar $ 750, $ 6 900, $ 6 800 och $ 6 600.

Varför $ 7 050 är nivån att titta på under Bitcoin’s Weekly Close

Vidare analys av de nämnda supportzonerna inser vi att 7 050 $ -zonen är det sista försvarsområdet för Bitcoin innan det sjunker tillbaka till bekanta nivåer under 7 000 $. Därför, om denna nivå bryts under de närmaste timmarna kommer vi sannolikt att testa igen $ 6 900 och eventuellt tillbaka till vårt starkaste stöd hittills på 6 600 dollar.

6-timmars BTC / USDT-diagram med tillstånd från Tradingview.com

Genom att se över vår favorit 6-timmars BTC / USDT börjar vi upptäcka några svaga områden för Kungen av krypto som kan orsaka viss spänning för björnarna.

Till att börja med avvisades Bitcoin flytt till att kräva 7 300 $ i samma zon som var ett motstånd. Dess nuvarande pris på 7 126 dollar ligger fortfarande över de rörliga medelvärdena 50 (vit), 100 (gul) och 200 (grön). Dessa MA: er fungerar som kortsiktigt stöd för Bitcoin, men de ger också en bild av utmattning för BTC.

Vidare kontroll av handelsvolymen har den minskat drastiskt de senaste dagarna. Detta är ett berättande tecken på en möjlig rörelse nedåt.

MFI har ett värde på 80 vilket indikerar en överköpssituation. Detta bekräftas ytterligare av MACD på väg att korsa på ett baisseartat sätt över baslinjen.

Bitcoin dominans fortsätter att sjunka långsamt

I vår 17 april Ethereum prisanalys, hade vi identifierat att BTC-dominansen hade sjunkit med 1%, vilket gav ett visst förtroende för ETH att stiga på kryptomarknaderna. Genom att kontrollera Coinmarketcap finner vi att BTCs dominans nu uppgår till 63,5% jämfört med vår tidigare nivå cirka 64%. Denna långsamma nedgång i marknadsdominans kan ge den perfekta miljön för en mini-alt-säsong.

Slutsats

Eftersom den tredje veckan i april 2020 tar slut kommer 7 050 $ att vara nivån att titta på för Bitcoin (BTC). Detta område tillhandahåller den sista stödlinjen för Kungen av Crypto innan han faller tillbaka till bekant territorium under $ 7 000. Också att notera är att Bitcoin-handelsvolymen har fortsatt att sjunka, vilket ger fallet för en baisseartad veckoslut för BTC. Dessutom har Bitcoin’s dominans fortsatt att sjunka långsamt ytterligare vilket pekar på en möjlighet att Ethereum klarar sig bra på kryptomarknaderna tillsammans med alt-mynt.

Som med alla åsikter från T.A, rekommenderas läsaren att använda tillräckliga stoppförluster för att skydda sina hävstångspositioner på de olika cryptocurrency-börsen.

(Feature image med tillstånd av Kid Circus på Unsplash.com.)

Varning: Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Alla ytterligare åsikter här är rent författarens och representerar inte yttrandet från Ethereum World News eller någon av dess andra författare. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de många tillgängliga kryptokurserna. Tack.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here