I korthet:

 • Bevis pekar på amerikanska medborgare som använder det 1 200 $ stimulanscheck för att köpa Bitcoin (BTC).
 • Grayscale Capitals senaste kvartalsrapport ger en ledtråd om det institutionella intresset för Bitcoin (BTC).
 • Kungen av Crypto svävar runt 7 200 $ och ser ut att starta en stigning upp till $ 8000.

Under de senaste 72 timmarna har Bitcoin (BTC) svävat över 7 000 $. Den försöker gå uppåt som skulle garantera hausseartad fart och radera alla förluster som orsakats av Coronavirus-kraschen i mitten av mars. Kungen av Crypto har sedan dess gjort flera försök att återfånga 7 200 $ och är för närvarande bara några få poäng från att förvandla detta område till en stödzon.

Stimulakontroller och hedgefonder kan skjuta Bitcoin (BTC) till 8 000 dollar

Vid skrivandet av detta, medborgare i USA har börjat ta emot de ivrigt väntade på $ 1200 stimulanscheck som syftar till att dämpa dem från de ekonomiska effekterna av Coronavirus. Ungefär 80 miljoner amerikaner beräknas ha mottagit dessa medel på sina bankkonton senast i dag 18 april.

Samtidigt upplever kryptobörser som Coinbase fiat-insättningar som är lika med eller liknar beloppet 1 200 $. Medgrundare och verkställande direktör på börsen, Brian Armstrong, publicerade en tweet som hade ett diagram som visade en ökning i köp / insättningar till ett värde av cirka 1 200 dollar. Herr Armstrongs tweet kan hittas nedan.

Dessutom i deras senaste kvartalsrapport, teamet på Grayscale Capital framhöll att under första kvartalet 2020 investerades totalt 503,7 miljoner dollar i Grayscale-produkter med i genomsnitt 30 miljoner dollar per vecka i sitt Bitcoin-förtroende. Teamet avslöjade också att Grayscale ägde 1,7% av den totala Bitcoin i omlopp.

All Arrows pekar mot Bitcoin (BTC) på 8 000 $

Eftersom de ovannämnda kontrollerna fortsätter att rulla in på kryptinvesterarnas bankkonton kommer köp av BTC före halveringen sannolikt att komma över dem. Dessutom är möjligheten till en global lågkonjunktur och många tror att Bitcoin är ett sätt att bevara värdet på fiatinnehav när inflationen drabbar. Detta kan vidare bevisas av det ökade institutionella intresset för Bitcoin sett i den kvartalsvisa Grayscale-rapporten.

Stimulakontroller och hedgefonder, varför Bitcoin (BTC) är på väg till $ 8000 15
6 timmar BTC / USDT-diagram med tillstånd från Coinmarketcap.com

Vidare kontrollerar vi vårt favorit 6-timmars BTC / USDT-diagram och följer följande supportzoner:

 • $ 7050
 • $ 6900
 • $ 6800
 • $ 6600

När det gäller motstånd har Bitcoin följande priszoner att övervinna innan de återvänder $ 8 000.

 • $ 7200
 • $ 7300
 • $ 7450
 • $ 7650
 • $ 7950

När det gäller rörliga medelvärden ligger BTC: s nuvarande pris över 50, 100 och 200 MA: er och ger därmed en hausse miljö. MACD och handelsvolym är också i det gröna vilket indikerar kontinuerligt köpintresse för Bitcoin. MFI är stadigt på 70 vilket indikerar att det kommer att bli en möjlig drivning mot att kräva 7 300 $ eller 7 450 $ under de kommande timmarna.

Ett fall för försiktig optimism

Emellertid har Ethereum World News ständigt varnade dess läsare om möjligheterna att Bitcoin (BTC) kommer in i björnens territorium på grund av den globala ekonomiska effekten av COVID19. Dessutom kämpar kungen av Crypto ständigt ett olycksbådande Death Cross på det dagliga diagrammet.

Läsare och handlare påminns också att placera tillräckliga stoppförluster för att skydda sina hävstångspositioner på de olika kryptobörsen.

(Feature image med tillstånd av Tim Graf på Unsplash.)

Varning: Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Alla ytterligare åsikter här är rent författarens och representerar inte yttrandet från Ethereum World News eller någon av dess andra författare. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de många tillgängliga kryptokurserna. Tack.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here