I korthet:

  • Stablecoins marknadsvärde har nått en enorm miljard dollar.
  • Detta värde som lagras i stablecoins har tappat bort ett visst marknadsvärde från Bitcoin (BTC).
  • Med centralbanker som minskar fiat, stöds banklån av valutor som är benägna för inflation.
  • En idealisk framtid är där all handel är denominerad i Satoshis.

Senaste nyheterna har visat att kryptomarknaden för stablecoins har nått en enorm $ 8 miljarder som ytterligare ger bränsle till frågan om sådana tokens / mynt är skadliga för det långsiktiga värdet på Bitcoin. Tether (USDT) ensam, har ett marknadsvärde på 6 miljarder dollar och stablecoins har blivit favorit tillgångarna för handlare som vill vänta på marknadsvolatilitet genom att lagra värde i dem. Dessutom är vissa stablecoins, som Tron-versionen av Tether (USDT), snabba till den punkt där vissa handlare föredrar att använda dem för att överföra medel mellan börserna.

En lista över framstående stablecoins med tillstånd av Coinmarketcap.com

8 miljarder dollar i marknadsinvärdet inte i Bitcoin (BTC)

När vi gör matematiken med hjälp av den hypotetiska situationen där stablecoins skulle försvinna och BTC var den enda mottagaren, upptäcker vi att Bitcoin: s marknadsvärde skulle öka till cirka 138 miljarder dollar med det nuvarande värdet på 129,9 miljarder dollar. Genom att göra matematiken skulle detta ytterligare värde öka priset på Bitcoin till 7,528 $. Detta innebär att stablecoins har tappat bort Bitcoin värde med 438 $ använder BTCs värde på 7 091 $ vid skrivandet av detta.

Fortfarande med hjälp av denna tankegång framförde den populära Bitcoin- och kryptoanalytiker, Matti Greenspan, den hypotetiska situationen där stablecoins skulle regleras. I en sådan situation skulle den uppenbara mottagaren vara Bitcoin. Hans tweet kan hittas nedan.

Stablecoins är ett gammalt sätt att tänka på

Stablecoins är kopplade till fiatvalutor har visat sig vara benägna för inflation. Vid skrivandet av detta dämpar alla globala ekonomier sig från effekterna av en lågkonjunktur genom att trycka mer fiat. Vi hade den tidigare situationen där de amerikanska Feds skrev ut en hel $ 2 biljon $ för att stimulera den amerikanska ekonomin. Dessutom finns det rykten om att vissa husdemokrater överväger en plan att betala varje vuxen amerikansk $ 2 000 per månad tills Coronavirus har innehållits.

Binance VD, Changpeng Zhao, uttryckte sin oro över detta förslag genom en tweet som varnade mot ett sådant månatligt bidrag. Han uttalade att det skulle uppmuntra arbetslöshet och kontinuerlig tryckning av fiat. Hans tweet var som följer.

Skulle inte detta uppmuntra till mer arbetslöshet? De kan inte sluta, de kommer bara att skriva ut mer pengar. Som det går kommer fler att arbeta. Priserna kommer att skyla raket. Jag ser inte hur de kommer att hantera problemet med hyperinflationer. Kanske oroa dig för det senare?

Därför och som det populära meme går, pengarutskriftsmaskinen fortsätter att gå Brrr.

Hur stablecoins är skadliga för priset på Bitcoin (BTC) 15
Brrr Meme med tillstånd av Brrr.money

En idealisk framtid där handeln är denominerad i Satoshis

Ett perfekt scenario skulle vara där alla stablecoins är obefintliga och cryptocurrencies är denominerade i Satoshi-enheter. All handel och kryptotransaktioner kommer följaktligen att hänvisas till med basenheten för Sats (0.00000001 BTC).

Slutsats

Med nya rapporter som indikerar att stablecoins för närvarande har ett sammantaget marknadsvärde på 8 miljarder dollar börjar vi ifrågasätta om deras existens är skadlig för värdet på Bitcoin (BTC). När vi gör vår matematik upptäcker vi att den här $ 8 miljarder har tappat bort nära 500 $ av Bitcoins nuvarande värde till 7 090 USD. Förekomsten av stablecoins kan hävdas som att ta några steg tillbaka till det gamla sättet att tänka enligt fiat. En idealisk situation skulle vara där alla cryptocurrency och deras motsvarande handelsaktiviteter skulle vara denominerade i Satoshis.

(Feature image med tillstånd av Tommy van Kessel? på Unsplash.)

Varning: Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Alla ytterligare åsikter här är rent författarens och representerar inte yttrandet från Ethereum World News eller någon av dess andra författare. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de många tillgängliga kryptokurserna. Tack.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here