Vi har alla varit ganska upptagna med alla saker! Jag kommer att försöka hålla dessa inlägg rullande, men under tiden, se till att kolla Ben Edgingtons Vad är nytt i Eth2 för att få din fix.

Ratta in Ethereal Virtual Summit denna torsdag och fredag! Det är fullt av utmärkt eth2-innehåll och det är 100% FRI. Tack till alla arrangörer för deras hårda arbete med att göra övergången till online. Jag är super upphetsad 🙂

tl; dr

Fördubblar belöningen av bounty

Startande i dag alla belöningar i Fas 0 Pre-Launch Bounty Program fördubblas för en högst $ 20 000 för kritiska buggar!

Detta program är utformat för att stimulera du för att hitta och rapportera buggar i de grundläggande Eth2 Phase 0-specifikationerna före start av mainnet 🐛.

Ethereum Foundation kommer att driva detta program från nu till strax före fas 0-mainnet-lanseringen. Efter att fas 0 är i produktion kommer vi att överföra fas 0-belopp till standarden Ethereum Bounty-program.

Läs mer för detaljer om reglerna, hur du rapporterar, svårighetsnivåer och belöningar.

Lycklig 🐛 jakt!

Schlesi multi-client testnet

Den 17 april, det första eth2 multi-client testnet – Schlesi – föddes!

Schlesi är en eth2-multiklientinsats som leds av Afri Schoedon, och denna nuvarande iteration av nätet är det första bestående testnätet med flera klienter. Enorm skrik till Afri för sitt arbete med att få olika klienter att interopera, arkivera detaljerade felrapporter på vägen och hantera att stå upp ett nät som redan har pågått i flera veckor!

Nätverkets ryggrad startades med Prysm och Fyr, men sedan dess båda Nimbus och Teku har lyckats synkronisera och håller på att få sina validerare att spela bra. Kolla in graffiti i testnetblocken, många är taggade med klienten / bygga och medan andra har några roliga meddelanden.

Schlesi kan mycket väl förvandlas till de multi-client testnet i ett par iterationer, men väntar för närvarande att nätet ska vara det startas om varje vecka eller två när buggar hittas, versioner stöts och fler kunder kommer online.

Gå med oss ​​i Eth R & D schlesi kanal om du vill gå med på nätet och engagera dig mer!

Förbereder för v0.12

Mycket av min tid har nyligen ägnats åt att förbereda eth2 specifikationer för en semi-major version stöta till v0.12. Om inte säkerhetskritiska artiklar hittas planeras detta att vara den sista brytande spec-ändringen före mainnet. Släppet kommer att inkludera Utkast 7 av IETF-hash-till-kurvan för BLS, fortsatta förbättringar av nätverksspecifikationen och några icke-materiella förändringar av den statliga övergången till hjälp vid testning.

IETF BLS-standarden har varit både en spänning och stress i eth2-processen. Å ena sidan är vi angelägna om att anta en välkontrollerad industristandard och dra nytta av mer robust verktyg och renare interoperabilitet. Men å andra sidan är standardiseringsprocessen ett externt beroende som vi inte helt kan hantera. Varje uppdatering introducerar en brytande förändring i eth2-specifikationerna, kräver lite utvecklingsarbete för att få implementeringarna upp till specifikationerna och sätter osäkerhet i våra tidslinjer.

IETF-specialunderhållarna är nöjda med Draft 7 och har inte mer förväntade förändringar i kön. Eth2-team, tillsammans med ett antal andra blockchainprojekt, planerar att anta utkast 7 på denna punkt och kommer bara att överväga efterföljande förändringar i händelse av att säkerhetskritiska problem upptäcks.

När det gäller nätverk, hade vi en mycket produktiv ring i morse för att hash ut några av de finare detaljerna om den initiala synkroniseringen, peer-upptäckten av särskilda funktioner, typbaserade meddelandestorleksgränser och mer. Kolla in Ben Edgingtons utmärkta anteckningar för en sammanfattning 🚀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here