Ha några roliga tillkännagivanden för den här veckan 🙂

Andra än artiklarna nedan fortsätter kundteam att gå mot produktion. Mer om det nästa vecka!

tl; dr

Least Authority Fas 0-granskning slutförd

Som diskuterats för många månader sedan engagerade vi med Least Authority en fullständig revision av fas 0-specifikationerna. Granskningen var omfattande med en djup titt på potentiella DoS-attacker, missbruk av resurser, oavsiktliga gafflar / kedjor och attacker som påverkade medel.

Revisionen är nu klar och tillgängliga för allmän granskning 🎉.

Least Authority-revisionen hjälpte oss att fixa några DoS-vektorer i skvaller med ytterligare valideringsvillkor (Utgåvor A & B), framhöll en känd oro över valet för ledare för offentlig blockförare (Utgåvor C & D), och väckte ytterligare undersökning av potentiella DoS-attacker med användning av libp2p skvaller med kontrollmeddelanden (Utgåva G).

Utöver dessa konkreta frågor kom revisionen med några förslag för att rensa upp p2p-specifikationen, undersöka tekniker för att skärpa skvaller och få granskning av kärnkonsensushandlingar / bevis.

Ett stort tack till minsta myndighet. Det var ett nöje att arbeta med sina många revisorer på detta projekt!

Fas 0 Förlansering Bounty-programmet

Vi är glada över att tillkännage Fas 0 Pre-Launch Bounty Program!

Detta program är utformat för att stimulera du (belönar upp till $ 10 000!) för att hitta och rapportera buggar i kärnan Eth2 Phase 0-specifikationer före mainnet-lanseringen 🐛.

Ethereum Foundation kommer att driva detta program från nu till strax före fas 0-mainnet-lanseringen. Efter att fas 0 är i produktion kommer vi att överföra fas 0-belopp till standarden Ethereum Bounty-program.

Läs mer för detaljer om reglerna, hur du rapporterar, svårighetsnivåer och belöningar.

För att starta programmet är vi glada över att tilldela de tre första bounties!

Lycklig 🐛 jakt!

Enhet av kommunikation eth1 + eth2

Något magiskt har hänt sedan deVcon i Osaka. Under Piper-krånglingen har det vaga eth1x-forskningsinitiativet blommat in i den statslösa Ethereum-rörelsen med ett konkret färdplan och ett brett deltagande över hela ekosystemet.

Denna rörelse är komplement till eth2-skalningsarbetet och forskningen, specifikationerna, utvecklingen och konversationen av både eth1 + eth2 överlappar alltmer. För att hjälpa till i denna samarbete som driver Ethereums framtid, slogs eth1 + eth2-kommunikation nyligen in i Eth R & D discord-server

Gå med oss! Du är välkommen att lura, ställa frågor, föreslå nya synkroniseringsprotokoll, prototypa eth1 + eth2-föreningen, optimera vittnen eller på annat sätt bara hålla dig uppdaterad om Ethereum-protokollets framtid 🚀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here