I korthet:

  • Alla blev chockade när de amerikanska oljepriserna noll och globala futurekontrakt föll hårt in på negativt territorium.
  • En sådan händelse hade inte förväntats av teamet vid EMX-börsen.
  • Teamet stoppade handeln med sitt USOIL-Perp-kontrakt.
  • Handeln med det eviga kontraktet ska ännu inte öppnas när laget beslutar om en väg framåt.

Gårsdagens prisrörelse för amerikansk råolja chockade alla. Majoriteten av handlarna var övertygade om att priset för den dyrbara varan inte skulle bryta de olika stödzoner som senast sågs på 1980-talet. Men WTI: s råoljediagram gick rätt genom årtiondenens starka stödzoner på $ 15, $ 12 och $ 9. Priset per fat gick till noll eftersom futurekontrakt gick in i negativt territorium så lågt som $ -40.

EMX Exchange inaktiverar handel med USOIL-Perp

Ett sådant scenario med negativa priser på amerikanska oljefuturesavtal hade inte förutsetts av laget på EMX-börsen. Som ett resultat beslutade teamet att stoppa handeln med sitt USOIL-Perpetual-kontrakt. Skärmdumpen nedan visar att handeln stoppades klockan 18:00 (UTC) den 20 april. Det sista priset på USOIL-Perp-kontraktet var $ 3,48. Detta efter att dess värde nästan noll.

USOIL-Perp-diagram med tillstånd av EMX.com

Oväntad sekvens av händelser

Som tidigare nämnts hade mycket få handlare och investerare förväntat sig att priset på amerikanska terminsavtal om råolja skulle gå in på negativt territorium. Teamet hos EMX har också förklarat att ett sådant scenario inte hade planerats för. De har sedan utfärdat följande uttalande via Twitter för att förklara situationen.

Vi undersöker för närvarande sätt att gå vidare med USOIL-PERP på grund av negativa underliggande priser, ett viktigt fall som vi inte hade byggt för.

Dessutom har laget stoppat uttag eftersom de verifierar alla transaktioner. De förklarade detta i en uppföljning av det första tillkännagivandet.

För dem som är bekymrade över uttag kontrollerar vi alla transaktioner manuellt och alla bör få tillbaka dem inom 1-3 arbetsdagar. Vi ber om ursäkt för besväret.

Vad är nästa för USOIL-Perp Traders på EMX?

Eftersom stoppet bara påverkar det eviga kontraktet USOIL, är handel med andra kontrakt på EMX fortfarande mycket aktiv. Emellertid kanske handlare som förutsåg att råolja skulle smälta ned och bestämde sig för att gå KORT, måste vänta tills teamet på börsen beslutar om en väg framåt.

Mer om EMX Exchange

Evermarkets Exchange (EMX) grundades 2017 och har en vision att revolutionera de globala derivatmarknaderna. Börsen gör detta genom att låta användare handla kontrakt på aktier, valutor, råvaror och populära kryptokurser. Det senare inkluderar eviga kontrakt på Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), EMX-token, ChainLink (LINK) och Tezos (XTZ).

(Feature image med tillstånd av Erwan Hesry på Unsplash.com.)

Varning: Den här artikeln är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning. Alla ytterligare åsikter här är rent författarens och representerar inte yttrandet från Ethereum World News eller någon av dess andra författare. Gör din egen forskning innan du investerar i någon av de många tillgängliga kryptokurserna. Tack.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here