Vad Devcon handlar om

Nu när vi är långt in i det nya året ville vårt Devcon-team dela med oss ​​av vad vi ska tänka på för Devcon i år. Med nya mål för årets ansträngning har vi lärt oss av framgångar och utmaningar de senaste åren och vi kommer att ge några tidiga detaljer om vad som är framöver.

För de som är nya för Ethereum-familjen är Devcon den enda årliga sammankomsten som hålls av Ethereum Foundation, och den går tillbaka till ett litet möte i Berlin (ÐΞVcon-0) ungefär ett år före lanseringen av nätverket. För vissa medlemmar i Ethereum-ekosystemet är Devcon ett slags släktträff, medan för andra är det en stor scen att prata med de senaste genombrotten för innehåll som sträcker sig från teknisk forskning till applikationsreleaser och mer.

Under åren har det blivit tydligt att Devcon betjänar samhället på andra sätt också. När vi planerar för Devcon 6 arbetar vi för att definiera dessa mål och se till att Devcon uppfyller var och en av dem:

1. Samarbete och kunskapsdelning

Devcon är en plats där mycket arbete görs. Det är en chans att vara i samma rum som alla andra i samhället som arbetar med ett specifikt problem. Det är kritiskt att deltagarna kan hitta mötesutrymme, ett utrymme att prata, dra upp till en whiteboard och komma på jobbet.

2. Lär, kommunicera och generera nya idéer

Devcon är en chans att lära sig och lära sig! Folk reser till Devcon för att förstå banbrytandet i Ethereum-rymden och för att dela vad de har lärt sig under det senaste året med en stor publik både på evenemanget och online.

3. Använd vårt största scen för att skicka ett meddelande

Devcon är en kritisk möjlighet att kommunicera med världen om Ethereum. Som den största konferensen i vår bransch uppmärksammar det bredare teknologirummet och vanliga organisationer Devcon. Låt oss visa dem vad vi har åstadkommit.

4. Använda teknik byggd på Ethereum genom “dogfooding”

Devcon är en konferens gjord av och för vårt samhälle och den bör använda verktyg som byggts av vårt samhälle där det är möjligt och till nytta för deltagarna. I andan att utbilda vårt samhälle och stödja Ethereum-baserade projekt, bör Devcon göra det möjligt för deltagarna att experimentera från första hand med produkter byggda på Ethereum.

5. Att växa Ethereum Ecosystem

Devcon är en möjlighet för var och en av oss att samarbeta med de från andra team och samhällen, både från Ethereum och blockchain-relaterade team och nykomlingar från andra branscher. Under de senaste åren har vi samarbetat med UNICEF och Internetarkivet på scenen och tagit nollkunskapssamhället ihop. Många som inte känner till Ethereum-ekosystemet besöker Devcon, och även om detta är en developers luraFerence, de bör känna sig välkomna och inspirerade av vår fantastiska gemenskap vid veckans slut.

Lyssna och lära

Vårt ekosystem har mognat och förbättras ständigt, och vi vet att Devcon borde hålla jämna steg. På detta ville hela laget först passera en tack för den konstruktiva feedbacken som vi är övertygade om kommer att leda till den bästa händelsen som vi hittills har hållit.

Speciellt planering för Devcon (dc⟠vi) har fäst in 6 viktiga områden för att göra en bättre deltagareupplevelse.

Specifikt har vi strävat efter att hitta en plats med:

  • modern WiFi-infrastruktur och anslutning
  • förbättrat publikflöde, mötesrum och scener
  • interna och lätta cateringalternativ för deltagare med alla behov och dieter

Vi har också tittat hårt på interna processer och är glada att prata med dessa ämnen snart:

  • en förbättrad programmerings- och scenvalsprocess
  • rättvisare och mer skiftande biljetteringssystem
  • mer ekosystemintegration (dogfooding)

Genom att ta itu med några av dessa i korthet kommer en snabb och modern WiFi-infrastruktur att jämna ut strömmningsförmågan för en världsomfattande Ethereum-användarbas som förtjänar att titta på varje scen live och workshopupplevelser för deltagare. Oavsett hur många vänner som finns på plats, har de sätt att ansluta till.

Under de senaste två åren decentraliserade Devcon-talaransökningsprocessen genom en flerspårprocess och över 50 granskare. I år strävar vi efter att förbättra upplevelsen för alla sökande, att mäta deltagarnas preferenser för hjälp med scenval och mer.

Vårt mål är att erbjuda bästa möjliga upplevelse för alla deltagare, samtidigt som vi förblir tro mot Ethereums rötter. I år tror vi att vi är på god väg att göra detta verklighet, och vi hoppas att ni alla kommer att vara med.

Vad kommer härnäst

Vi är väl igång med att planera för den första Devcon där eth2s fyrkedja är live och eter är insatt! Utöver de förbättringar som anges ovan planerar vi för ett evenemang med fortsatt dogfooding, en smidigare biljettprocess och mer – allt som ska beskrivas i kommande inlägg.

När det gäller årets region började Devcon 6-sökningen före Devcon 5 med förståelse för att ju längre fram vi är när det gäller planering, desto smidigare kommer processen att vara för alla deltagare. Efter att ha lyssnat på samhällsinput, genomgått en grundlig webbplatssökning i över 10 städer, är vi övertygade om att vi har landat en region och plats som verkligen förtjänar evenemanget och som uppfyller alla mål som anges ovan för att hjälpa till att göra detta den bästa Devcon någonsin.

Vi kommer att tillkännage platsen för Devcon 6 inom kort – hålla ett öga på EF-blogg för mer om urval av webbplatser, för information om tidig applikation och mer.

Uppdatering (27/03/2020): Av respekt för dem i vårt eget samhälle och runt oss som för närvarande står inför den pågående globala hälsokrisen har vårt team beslutat att tillfälligt hålla schemalagda Devcon-meddelanden, först retade ovan. Medan andra nyheter kommer att följa och vår planering fortsätter, uppskattar vi ditt fortsatta tålamod och hoppas att alla agerar för att hålla sig säkra!

Vi hoppas att du kommer att bli lika glada som vi är och lite förvånad när vi delar mer information i nästa Devcon-uppdatering under de kommande veckorna 🌎. Dessa uppdateringar kommer lite tidigare än tidigare år, så kom tillbaka ofta!

För nu, tack än en gång till alla våra deltagare för att du gick med oss ​​i Osaka, till presentatörerna, till supportrar som gjorde evenemanget möjligt och till dig (gemenskapen) för din feedback under de senaste månaderna.


Går framåt medan man påminner …

Letar du efter klipp och mer från Osaka? Vi har några album och spellistor att dela som du kanske vill titta igenom! Kolla in foton och videor nedan!

Därefter vet vi att samtal har delats allmänt, men om du letar efter något specifikt eller för din presentation (både spellistor och mainstage-spellistor), se länkarna nedan!

Huvudstadier

Breakouts & Highlights:

Devcon hade sin del av höjdpunkterna, inklusive betydande Eth2-tillkännagivanden, presentationer om eWASM och Eth 1x framsteg, ett kändisutseende av världens mest kända hund, Kabosu (den ursprungliga “Doge”), och mycket mycket mer. Sådan wow.

fotokredit: Alex van de Sande

Och om du missade nyckeln, klicka här för en öppning från staden Osaka, avslöjande av UNICEF Cryptofund, och mer.

Det viktigaste är att Devcon förblir fokuserad på utvecklare och forskare som gör Ethereum till vad det är, och vårt eget team kommer att fortsätta att lära av er alla. Detta ändamålsenliga förbättringsmål hjälper till att säkerställa det dc⟠vi är den bästa Ethereum-samlingen än, och vi hoppas se er alla där.

🦄

devcon team

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here